Steeds meer senioren regelen digitale nalatenschap

Het is verstandig om bij leven aan de slag te gaan met uw ‘digitale nalatenschap’. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat steeds meer senioren dit regelen.


Na een overlijden blijven veel gegevens eindeloos op internet rondzwerven. Steeds meer senioren staan stil bij wat ze digitaal achterlaten. Denk aan sociale media-accounts, DigiD-gegevens en mailaccounts. Het onderzoek laat zien dat bijna 60% van de SeniorWeb-leden al iets heeft geregeld voor hun digitale nalatenschap. Bijna twee keer zo veel als zes jaar eerder.
Tegenop zien
Ruim 40% van de senioren heeft nog niets geregeld. Een derde van deze ondervraagden heeft er simpelweg nog nooit over nagedacht. Anderen zien er tegenop, omdat het hen veel werk lijkt. Ook weten veel mensen niet goed wat er allemaal moet gebeuren. Of hoe ze dit moeten aanpakken.
Denk er bij leven al over na
Daniël de Levita, directeur-bestuurder van SeniorWeb, geeft het belang van het regelen van de digitale nalatenschap aan. 'Het is belangrijk om bij leven al na te denken over de digitale nalatenschap. Zo worden nabestaanden niet met onverwachte problemen geconfronteerd. Lezers kunnen op onze website zelf aan de slag met het online dossier Digitaal Nalaten. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten over Digitaal Nalaten in een van onze ruim 500 leslocaties.'
Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb
Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.